De eerste bewoners betrekken eerdaags het Thuishuis Noordwijk

Het Thuishuisproject is een uniek leef- en woonconcept dat wordt ‘gerund’ door (geschoolde) vrijwilligers en ondersteund door een vrijwilligerscoördinator en een bestuur. Eerdaags betrekken de eerste bewoners het Thuishuis Noordwijk in de nieuwe Northgowijk.

 

Het Thuishuis Noordwijk is een kleinschalige woonvorm voor zes alleenstaande senioren die op een fijne manier samen oud willen worden. Zij kiezen ervoor met generatiegenoten in een soort ‘studentenhuis’ te gaan wonen. Elke bewoner heeft een eigen woonruimte met woon- en slaapkamer, een badkamer en een kleine pantry. De bewoners delen een huiskamer, de keuken, hobbyruimte, logeerkamer en tuin/terras.

Huiselijkheid, gezelligheid en zelf- en samenredzaamheid staan voorop!

Het Thuishuis in Noordwijk is gesitueerd in de nieuwe Northgowijk en wordt op korte termijn opgeleverd.

Naast dit fysieke thuishuis bestaat het Thuishuisproject uit nog meer onderdelen zoals:

  • Het Thuisbezoek

Het Thuisbezoek vindt plaats bij alleenstaande senioren thuis. Bijvoorbeeld bij iemand die graag meer contact met leeftijdsgenoten zou willen, maar het lastig vindt die eerste stap te zetten. In het Thuisbezoek is de ‘Majoor-Bosshardt-methodiek’; het ‘er zijn!’ heel belangrijk.

En er staat één vraag centraal: ‘Wat zou ú leuk vinden om te doen?’

  • AutoMaatje

Bent u zelf minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen? Met AutoMaatje kunt u weer gemakkelijker iets ondernemen en komt u weer onder de mensen. AutoMaatje is een vervoerservice voor de gehele gemeente Noordwijk, wat Stichting Thuishuis Noordwijk in samenwerking met Welzijn Noordwijk organiseert. Wilt u zich aanmelden dat kan op ma/di/do/vrij van 9.30 uur tot 12.30 uur op telefoonnummer: 06-388 502 40

  • Thuisbus

De Thuisbus is een mobiele ontmoetingsplek voor ouderen in de eigen wijk. We zoeken in een buurt een plekje om te gaan staan met onze oude camper. Dan gaat de luifel uit en het terras wordt eronder geplaatst. De koffie gaat aan en de gezelligheid kan beginnen.

 

Wilt u meer weten of misschien wel voor een aantal uren vrijwilliger worden bij dit mooie project kijk dan op www.thuishuisnoordwijk.nl of