Thuishuis

Een kleinschalige woonvorm voor alleenstaande ouderen 60+, die niet alleen willen wonen. Zij kiezen ervoor samen met leeftijdsgenoten in één groot huis, het Thuishuis, te gaan wonen. Huiselijkheid, gezelligheid en zelfredzaamheid staan voorop.

 

Initiatiefnemer voor het Thuishuis Noordwijk is woningcorporatie Stek. Het Thuishuis maakt deel uit van het nieuwbouwproject Northgo in Noordwijk-Binnen. Het Thuishuis biedt woonruimte aan zes oudere huurders. Het Thuishuis Noordwijk is in december 2021 opgeleverd.

Het Thuishuis is samenwonen met behoud van zelfstandigheid. De bewoners hebben elk hun eigen woonruimte van ongeveer 40 m2, met een woon- en slaapkamer, een badkamer en een kleine pantry. Zij richten deze naar eigen smaak en wensen in. Met elkaar delen de bewoners van het Thuishuis een gezamenlijke keuken, woonkamer, een hobbyruimte, een logeerkamer en een buitenruimte/tuin.

Bewoners wonen er zelfstandig en gaan een huurovereenkomst met woningcorporatie Stek aan. Er is geen zorg aanwezig. Deze zal net als thuis zelf aangevraagd dienen te worden naar behoefte. Indien nodig kunnen de bewoners bij hun activiteiten ondersteund worden door vrijwilligers.

 

Andere thuishuisprojecten